UPPTÄcK KRaften i maten

- Hålla dig frisk
- Må lite bättre
- Förändra din livsstil
- Gå ner i vikt

NY KURSSTART torsdagen den 17/11
Under 5 veckor får du inspiration och kunskap om hur du på ett naturligt sätt kan ta hand om dig för att må bra både på in och utsidan. 

Att äta mycket vitaminer har vi ju alltid fått lära oss att man ska göra, för det är ju bra, eller hur, men varför då? Det har man däremot inte fått veta, mer än att det håller dig frisk. Ja men jag är ju frisk tänker du då (eller inte), så då är det väl ok då, eller?

Det kanske det är också. Om du äter varierat dvs. äter efter tallriksmodell med 70% ekologiska grönsaker på tallriken, väljer största delen av proteinintaget från växtbaserade källor, väljer naturliga näringsrika sötningsalternativ före raffinerat socker och använder oprocessade fullkornsalternativ före finmalet mjöl.

Om jag inte gör det här då? Vad händer då?

Ja för vissa händer det mindre saker och för vissa väldigt mycket. Det beror förståss på vad du äter i stället, men också på hur känslig just din kropp är. Det beror också på hur rik din tarmflora är på olika bakterier, om du ätit mycket antibiotika, om du stressar, dina sömnvanor, motion, gener mm.
Hmmm, gener tänker du, ja det kan jag ju inte göra så mycket åt det är ju som det är på den biten. Men där har du fel. Faktum är att senare forskning visar nu att du med hjälp av kosten faktiskt kan förändra dina förutsättningar långt ner på cellnivå. Fantastiskt, eller hur!

Kostrelaterade sjukdomar kan t.ex.. vara:

Hjärta & kärlsjukdomar
Högt blodtryck
Ledsmärta
Sömnsvårigheter
Hormonella obalanser
Andfåddhet
Eksem
Allergier
Klåda
Svettningar
Håravfall
Akne
Oregelbunden mens
Förstoppning
Diarré

Ja diarré måste ju så klart inte bero på dålig kost, du kan ju faktiskt ha råkat ut för en jobbig vinterkräksjuka. Eller så kan ju din andfåddhet bero på att du just blivit kär. Men det är ju aldrig farligt att äta bra kost oavsett om symtomen beror på att du är nykär eller har drabbats av en  kronisk inflammation i kroppen.

Maten har stor betydelse för hur vi mår och det är högst individellt vilket som är bäst för var och en. På våra träffar kommer du få lära dig massor om kostens betydelse och hur du lagar din mat på ett enkelt sätt för att främja din hälsa. Vi pratar om vanliga fallgropar och lösningar för att undvika dem. Du lär dig att forma din nya livsstil på ett fungerande sätt i vardagen så som vid jobb, familjeliv och i fritidssituationer. 

Tillsamman gör vi  kostplaneringar och workshops. Kanske vill du gå ner i vikt, må lite bättre, eller förändra din livsstil. Jag kommer finnas där och backa upp dig kontinuerligt hela tiden under periodens gång. Tillsammans hjälps vi åt för att du ska nå ditt mål och vi skapar även förutsättningar för fortsatt motivation i framtiden.

KURSUPPLÄGG
-5 gruppträffar med föreläsningar, 1ggr/vecka
-1 individuell födoämnesmätning med biocom (värde 625 kr)
-Kontinuerlig personlig coachning, löpande
-Recept och kostuppläggVÄLKOMMEN TILL DITT NYA JAG. Tillsammans gör vi det möjligt!

Nästa kursstart Torsdagen den 17/11 kl 18.00-20.30
kursavgift 2 500:-

-

Hör av dig om du har frågor eller vill
anmäla dig till kursen:
malin@hellsoverket.se